Foto's

Kunstwerk Janell

Februari 2017 - Kunstwerk voor oprichters Caesarea van Janell

Op 11 februari 2017 stond in het regionale dagblad de Stentor het volgende: Een kunstwerk van Jan Ellenbroek is op zaterdagmiddag onthuld op het terrein van voormalig kinderhuis Caesarea in Ugchelen.
Ellenbroek had er van 2005 tot 2009 zijn atelier.
"Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets voor de weldoeners die aan de wieg van het kinderhuis stonden moest doen."
De 67-jarige levenskunstenaar gaf zijn gevoel vorm met een beeld. Het beeld staat vlakbij de graftombe, waar de stoffelijke resten van Friedrich Willem Caesar en zijn vrouw Johanna Catharina Barbara Caesar liggen. Klik hier voor het artikel en filmpje in de Stentor.
Klik op de foto hiernaast om de video te bekijken.

Franciscusweek 2012

Franciscusweek 2012 - Bezoek zusters, Opening kunsttentoonstelling

Kinderen uit Ugchelen en cliënten van het Leger des Heils zijn de kunstenaars van deze bijzondere collectie.
Op 25 en 26 september maken kinderen van basisscholen De Touwladder, De Bouwhof en De Steenbeek schilderijen, tekeningen, haiku's en kijkdozen samen met lokale kunstenaars. Marius van Dokkum en Jacques Maris begeleiden het schilderen en tekenen. Piet van Mulkom, oud-directeur van Caesarea, leert de kinderen haiku's maken: een Japanse dichtkunst.
De kunstwerken van cliënten van het Leger des Heils staan in het teken van 'Hoop' en zijn onderdeel van een wedstrijd. Het best beoordeelde kunstwerk maakt kans op deelname aan de Miljonairsfair in december in de RAI in Amsterdam. Op 3 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.
De tentoonstelling wordt op 3 oktober geopend in het bijzijn van vroegere bewoners van Caesarea: de Zusters Franciscanessen van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Moeder Gods. Na de opening zijn de kunstwerken tot en met 7 oktober tussen 13 en 16 uur in de kapel te bezichtigen
Klik op de foto hiernaast om meer foto's van deze gebeurtenis te zien.

Opening Kapel Caesarea

Opendag - Monumentendag

Op zaterdag 13 september 2008 was het Open Monumentendag. Een dag die bij uitstek geschikt is om het de dag ervoor geopende gemeentelijke monument Kapel Caesarea voor al het publiek open te stellen. Naast optredens in de kapel georganiseerd door de Vrienden van Caesarea waren er op het terrein en in het hoofdgebouw allerlei andere activiteiten.
Klik op de foto hiernaast om meer foto's van deze gebeurtenis te zien.
Opening Kapel Caesarea

Opening Kapel

Op vrijdag 12 september 2008 is onder grote belangstelling de kapel van Caesarea officieel geopend.
Klik op de foto hiernaast om meer foto's van deze gebeurtenis te zien.
Bezoek Zusters Franciscanessen uit Veghel

Zusters Franciscanessen Veghel

Op dinsdag 9 september 2008 was een hele delegatie Zusters Fraciscanessen van de Onbevlekte Ontvangenis der Heilige Moeder Gods uit Veghel op bezoek bij Caesarea te Ugchelen.
Een aantal van de zuster heeft in de periode dat Caesarea nog een kindertehuis was op Caesarea gewerkt. Het weerzien van het gerenoveerde Caesarea heeft op velen een grote indruk gemaakt en tijdens de rondgang en het eten waren de verhalen van vroeger niet van de lucht.
Klik op de foto hiernaast om meer foto's van deze gebeurtenis te zien.
Opening Caesarea Ugchelen

Opening Caesarea

Op zaterdag 13 oktober 2007 werd het Ontwenningscentrum De Wending in Caesarea Ugchelen geopend.
Klik op de foto hiernaast om meer foto's van deze gebeurtenis te zien.
Monumentendag 2005 Caesarea Ugchelen

Monumentendag 2005

Op zaterdag 10 september 2005 was Caesarea opengesteld voor de monumentendag. Het gebouw en het terrein was al hevig in verval en om erger te voorkomen woonden in het linker gedeelte een aantal personen anti-kraak. Tijdens deze monumentendag werd er geëxposeerd en werd er voorlichting gegeven over de historie van het gebouw.
Klik op de foto hiernaast om meer foto's van deze gebeurtenis te zien.

Home Historie Kapel Crypte Foto's Gastenboek Contact In het spoor van Tuberculose Leger des Heils Route Wandeling
www.carsarea.eu caecarea caeserea