In het spoor van Tuberculose
"IN HET SPOOR VAN TUBERCULOSE" is tot stand gekomen in gesprekken met oud-patienten van het sanatorium Caesarea te Ugchelen. Het betreft de periode van 1942 tot 1957. De schrijver en samensteller, Piet van Mulkom, heeft de intentie om de geschiedenis van Caesarea vast te leggen. Het werk in het huis is steeds gericht geweest op de hulp aan mensen, die op een af andere manier bedreigd zijn in hun lichamelijk en/of geestelijke gezondheid. Het boek " IN HET SPOOR VAN TUBERCULOSE " behandelt de sanatoriumperiode.

In het spoor van Tuberculose
De omslag van het door Piet van Mulkom geschreven boek.

Piet van Mulkom (april 1933 - februari 2021)
De schrijver studeerde pedagogiek, doceerde aan de lerarenopleiding nijverheidsonderwijs en aan een sociale academie. Hij was directeur van het medisch kinderhuis, dat in Caesarea was gevestigd.
Van zijn hand verschenen een aantal dichtbundels. Met Alona Svintsova, een Russische actrice schreef hij een boek met Russische kinderverhalen. Hij is medewerker van het literair tijdschrift Poeziepuntgl.
De Japanse literatuurgeschiedenis heeft zijn bijzondere belangstelling.
Zijn verbondenheid met kunst is herkenbaar in dit boek.


Videoverslag Omroep Gelderland TV
In de nieuwsuitzending van woensdag 22 januari 2014 heeft Omroep Gelderland TV uitgebreid aandacht besteed aan "IN HET SPOOR VAN TUBERCULOSE"Home Historie Kapel Crypte Foto's Gastenboek Contact In het spoor van Tuberculose Leger des Heils Route Wandeling
www.carsarea.eu caecarea caeserea